Poletni angleški jezikovni tabor 2023

Med letošnjimi poletnimi počitnicami, točno od 3. 7. 2023 do 7. 7. 2023, bomo gostili na naši šoli, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika,  The English Experience, School of English. To je angleška jezikovna šola, ki organizira tečaje angleščine tako v Veliki Britaniji kot v drugih evropskih državah. Ima certifikat Britanskega sveta za tečaje, ki jih organizira doma v Norwichu.

Tečaj bo letos trajal 5 delovnih dni  in je namenjen poglabljanju govorne usposobljenosti otrok in mladine v starosti od 7 do 15 let.

Vodili ga bodo njihovi usposobljeni učitelji, torej naravni govorci angleščine.  Učenci bodo na zabaven in sproščen način deležni 100 % jezikovne kopeli v angleščini. Preizkusili se bodo v umetnostnih, športnih in dramskih aktivnostih ter angleških igrah.

Tečajniki bodo glede na starost razvrščeni v majhne skupine, največ 15 učencev. Namen tečaja ni poglabljanje znanja slovnice (to je domena šolskega pouka), pač pa govora in jezikovne usposobljenosti.

Cena tečaja brez prehrane (prehrana, če bo organizirana, se doplača po ekonomski ceni naknadno):

  • 5 dni (od 3. 7. 2023 do 7. 7. 2023 – 5 delovnih dni): 220 €

Tabor bo možno plačati v treh obrokih. Prvi obrok bo na položnici v aprilu, drugi v maju in tretji v juniju. Če se odločite za en obrok, boste morali plačati tabor v maju.

Gostujoči učitelji v času tabora živijo pri družinah gostiteljicah, ki so praviloma izbrane izmed tistih, ki imajo na taboru udeležena najmanj dva sodelujoča otroka. Družine gostiteljice dobijo povrnjene stroške za učitelja v višini  190 € (bivanje, trije zdravi obroki hrane na dan (zajtrk, kosilo, večerja), internet, elektrika, voda …). Denar dobijo nakazan na svoj bančni račun približno 14 dni po končanem taboru.

V času tabora bo v šoli organizirano tudi kosilo, ki ga bodo pojedli v šolski jedilnici. Cena kosila bo 3,12 €. Otroci naj zjutraj doma pojedo zajtrk, da bodo lažje počakali na kosilo, ko bo okoli 12.00.

V primeru, da bo kosilo organizirano na šoli, družine gostiteljice plačajo kosilo tudi za učitelja, ki ga gostijo. Obračun kosil se naknadno plača po položnici, ki jo dobite najkasneje septembra.

 

Nekaj navodil za uspešno delo na taboru.
  1. Pričetek ob 8.30 in konec ob 16.00.
  2. V primeru lepega vremena lahko hodijo otroci po šoli v čistih poletnih obuvalih.
  3. V primeru slabega vremena morajo s sabo prinesti copate in vrečko, v katero bodo spravili čevlje.
  4. Otroci bodo najprej razdeljeni po starosti. Točne skupine bodo določili Angleži po predhodnem testiranju prvega dne. Otroci bodo dobili vse v šoli: pisala, zvezke itd., skratka ves material. Ničesar ni potrebno kupovati.
  5. Kosilo (packed lunch / šolsko kosilo ?) bodo otroci pojedli v jedilnici v prisotnosti dežurnega učitelja ali učiteljev.
  6. Če bo vaš otrok zaradi kakršnegakoli razloga odhajal s tabora prej, mora prinesti vaše pisno obvestilo, da ne bi prihajalo do nesporazumov.

Barbara Jan

 

Predstavitev tabora (pdf)

 

 

(Skupno 3.462 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti