Poletni angleški tabor 2022

Med letošnjimi poletnimi počitnicami, točno od 4. 7. 2022 do 8. 7. 2022, bomo gostili na naši šoli, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika,  The English Experience, School of English. To je angleška jezikovna šola, ki organizira tečaje angleščine tako v Veliki Britaniji kot v drugih evropskih državah. Ima certifikat Britanskega sveta za tečaje, ki jih organizira doma v Norwichu.

Tečaj bo letos trajal 5 delovnih dni  in je namenjen poglabljanju govorne usposobljenosti otrok in mladine v starosti od 7 do 18 let.

Vodili ga bodo njihovi usposobljeni učitelji, torej naravni govorci angleščine.  Učenci bodo na zabaven in sproščen način deležni 100 % jezikovne kopeli v angleščini. Preizkusili se bodo v umetnostnih, športnih in dramskih aktivnostih ter angleških igrah.

Tečajniki bodo glede na starost  in predhodno znanje razvrščeni v majhne skupine, največ 15 učencev. Namen tečaja ni poglabljanje znanja slovnice (to je domena šolskega pouka), pač pa govora in jezikovne usposobljenosti.

Cena tečaja brez prehrane:

  • 5 dni (od 4. 7. 2022 do 8. 7. 2022 – 5 delovnih dni): 210 €

Tabor bo možno plačati v dveh obrokih. Prvi obrok bo na položnici v aprilu in drugi v maju.

Gostujoči učitelji v času tabora živijo pri družinah gostiteljicah, ki so praviloma izbrane izmed tistih, ki imajo na taboru udeležena najmanj dva sodelujoča otroka. Družine gostiteljice dobijo povrnjene stroške za učitelja v višini  175 €, v kar je vključen tudi strošek šolskega kosila, ki ga njihov učitelj dobi v šoli in ki ga družine plačajo šoli naknadno po položnici. Denar dobijo nakazan na svoj bančni račun približno 14 dni po končanem taboru.

Cena šolskega kosila za otroke je 2,60 € in za gostujoče učitelje 4,13 € brez DDVja, ker šola od 1. 1. 2020 ni zavezanec za DDV in se ga zato ne obračunava. Družine gostiteljice plačajo poleg otroškega kosila za svojega otroka tudi kosilo za gostujočega učitelja. Obračun kosil se naknadno plača po položnici, ki jo dobite julija.

Povezava do jezikovne šole – vse je v slovenščini.

 

Nekaj navodil za uspešno delo na taboru.
  1. Pričetek ob 8.30 in konec ob 16.00.
  2. V primeru lepega vremena lahko hodijo otroci po šoli v čistih poletnih obuvalih.
  3. V primeru slabega vremena morajo s sabo prinesti copate in vrečko, v katero bodo spravili čevlje.
  4. Otroci bodo najprej razdeljeni po starosti. Točne skupine bodo določili Angleži po predhodnem testiranju prvega dne. Otroci bodo dobili vse v šoli: pisala, zvezke itd., skratka ves material. Ničesar ni potrebno kupovati.
  5. Kosilo bo v času tabora  organizirano v šoli. Ker ga pripravlja šolska kuhinja, ni vključeno v ceno tabora in se ga naknadno plača s položnico, ki jo boste dobili septembra. Cena kosila ni subvencionirana, ker šola za dejavnosti v času šolskih počitnic, ko ni pouka, od države ne dobi denarnega nadomestila za malice in kosila. Po potrebi naj otroci dodatno malico  prinesejo s seboj. Družine gostiteljice plačajo kosilo tudi za učitelja, ki ga gostijo.
  6. Če bo vaš otrok zaradi kakršnegakoli razloga odhajal s tabora prej, mora prinesti vaše pisno obvestilo, da ne bi prihajalo do nesporazumov.

Barbara Jan

(Skupno 2.090 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti