Poletni angleški jezikovni tabor 2024

 

Med letošnjimi poletnimi počitnicami, točno od 1. 7. 2024 do 5. 7. 2024, bomo gostili na naši šoli, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika,  The English Experience, School of English. To je angleška jezikovna šola, ki organizira tečaje angleščine tako v Veliki Britaniji kot v drugih evropskih državah. Ima certifikat Britanskega sveta za tečaje, ki jih organizira doma v Norwichu.

Tečaj bo letos trajal 5 delovnih dni  in je namenjen poglabljanju govorne usposobljenosti otrok in mladine v starosti od 7 do 15 let.

Vodili ga bodo njihovi usposobljeni učitelji, torej naravni govorci angleščine.  Učenci bodo na zabaven in sproščen način deležni 100 % jezikovne kopeli v angleščini. Preizkusili se bodo v umetnostnih, športnih in dramskih aktivnostih ter angleških igrah.

Tečajniki bodo glede na starost razvrščeni v majhne skupine, največ 17 učencev. Namen tečaja ni poglabljanje znanja slovnice (to je domena šolskega pouka), pač pa govora in jezikovne usposobljenosti.

Cena tečaja brez prehrane (prehrana, se plača naknadno):

 • 5 dni (od 1. 7. 2024 do 5. 7. 2024 – 5 delovnih dni): 225 €

Tabor bo možno plačati v treh obrokih. Prvi obrok bo na položnici v aprilu, drugi v maju in tretji v juniju. Če se odločite za en obrok, boste morali plačati tabor v maju.

Gostujoči učitelji v času tabora živijo pri družinah gostiteljicah, ki so praviloma izbrane izmed tistih, ki imajo na taboru sodelujočega najmanj enega otroka. Družine gostiteljice dobijo povrnjene stroške za učitelja v višini  215 € (bivanje, trije zdravi obroki hrane na dan (zajtrk, kosilo, večerja), internet, elektrika, voda …). Denar dobijo nakazan na svoj bančni račun približno 14 dni po končanem taboru. Denar nakaže jezikovna šola The English Exprerience. Zaradi nemotene organizacije dela pred in med taborom prispejo učitelji na lokacijo vedno v soboto, 2 dni pred začetkom tabora, kar to za letošnje šolsko leto pomeni 29. 6. 2024. 

V času tabora bo v šoli organizirano tudi kosilo, ki ga bodo pojedli v šolski jedilnici. Cena kosila bo 3,12 (? – še ni določena, to je lanska cena) €. Otroci naj zjutraj doma pojedo zajtrk, da bodo lažje počakali na kosilo, ki bo okoli 12.00.

V primeru, da bo kosilo organizirano na šoli, družine gostiteljice plačajo kosilo tudi za učitelja, ki ga gostijo. Obračun kosil se naknadno plača po položnici, ki jo dobite najkasneje septembra.

Nekaj splošnih navodil za uspešno delo na taboru.
 1. Pričetek ob 8.30 in konec ob 16.00.
 2. Otroci bodo najprej razdeljeni po starosti.
 3. Otroci bodo dobili vse v šoli: pisala, zvezke itd., skratka ves material. Ničesar ni potrebno kupovati.
 4. Kosilo bodo otroci pojedli v jedilnici v prisotnosti dežurnega učitelja ali učiteljev.
 5. Če bo vaš otrok zaradi kakršnegakoli razloga odhajal s tabora prej, mora prinesti vaše pisno obvestilo, da ne bi prihajalo do nesporazumov.

Podrobna navodila za tabor 2024

 

4 komentarji

 1. Avatar

  Tabor lahko samo pohvalim. Našemu otroku je bil tako všeč, da se ga želi zopet udeležiti. Obnovil in nadgradil je znanje angleščine in doma vsak dan z navdušenjem pripovedoval, kaj so počeli. Prijetno s koristnim, bi rekla. Priporočam.

  Odgovori
 2. Avatar

  Naša otroka sta bila na angleškem taboru vedno zelo zadovoljna in sta se dobre volje vračala domov. Otroci dandanes slišijo res veliko angleščine, ampak fino je, da jo tudi aktivirajo v sproščenem vzdušju in pri dejavnostih, kjer je sicer ne govorijo (telovadbi, ustvarjanju in gledališkem nastopu). Ker imajo tečaj zunanji izvajalci in so počitnice, jih ni strah, da jih bo vsaka napakica stala ocene. Priporočam.

  Odgovori
 3. Avatar

  Na taboru imajo otroci priložnost ves čas komunicirati v angleškem jeziku. Za mnoge je to prva priložnost, da se lahko pogovarjajo z “native” govorci angleščine. Program je odlično sestavljen; ustvarjanje, igre, šport, dramski nastopi in veliko zabave. V času tabora ob 16h iz šole prihajajo zelo zadovoljni otroci. Pika na i je končni nastop, kjer otroci pokažejo svoje talente 🙂

  Odgovori
 4. Avatar

  Tabor je zelo učinkovit. Bistvo je, da otroci res ves čas komunicirajo v angleškem jeziku. Na ta način jim jezik pride nekako ”v uho”.

  Odgovori

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

(Skupno 4.623 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti